De Jungle van Taman Negara
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg zoe
16 Augustus 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
We staan die eerste avond droog en nemen ons voor de volgende dag het alcohol verbodbord te negeren en wat bier in te slaan bij het dorp................. ;-) Het grote voordeel van dit afgelegen camp is wel dat je de enige bent en dus ook als enige en eerste de boot kan nemen naar de Canopy Walkway. Een van werelds langste loopbrug op zo’n 40 meter hoogte. Om als eerste van de dag daar te lopen is een ervaring, maar je moet er niet aan denken dat er nog 40 personen met je meelopen. Tevens waren we als eerste en enige bij het Orang Asli dorp. Het feit dat we Bahasa Indonesia spraken wat veel overeenkomt met het Maleis deed deze mensen even stil worden. Hier viel niet meer te smiespelen, het zou immers verstaan kunnen worden. We hebben gezien hoe men vuur maakt, terwijl de wegwerpaansteker weggeworpen op een afstandje in het zand lag en we hebben mogen blazen met een blaaspijp, waarbij we ten tweede malen deze mensen versteld hebben doen staan door daadwerkelijk het doelwit, een beertje, te raken.......................... ;-)
Verschillende keren hebben we die dag over de rivier met verschillende stroomversnellingen gevaren van en naar ons Camp toe. In het dorp konden we telefoneren en een verbinding met internet krijgen. Tevens was er na wat zoeken ook bier te verkrijgen. We controleren de mail en vertrekken voor het donker na het Camp terug. In het donker is er geen boot die zich op het water waagt en de stroomversnellingen trotseert. Wij nemen nog een duik in de rivier, spoelen ons af met lauw water en pakken ’s avonds gewoon een biertje...................... :) De volgende ochtend, nemen we een dag eerder dan gepland afscheid van dit Camp en de Jungle en varen we de rivier af op weg naar Cameron Highlands.
Voor een vakantiehuis in Indonesië zie onze villa ‘s in Noord Bali http://www.bali-beach-villa.com/ & http://www.balivilla.nl/ en verhalen over Bali http://balivillalovina.blogspot.com/