Kakadu, Yellow river en oude graffiti - Reisverslag uit Sydney, Australië van zoe Beek - WaarBenJij.nu Kakadu, Yellow river en oude graffiti - Reisverslag uit Sydney, Australië van zoe Beek - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Kakadu, Yellow river en oude graffiti

Door: Marja

Blijf op de hoogte en volg zoe

08 April 2012 | Australië, Sydney

We vervolgen onze weg naar Kakadu Park. Lange wegen, eentonig landschap en gelukkig de afwisseling van de roadtrains, die met ‘regelmaat’ langs scheren. We stranden bij Yellow river en staan in dubio of we de boottocht daar gaan ondernemen. De prijzen zijn hoog, de krokodillen hebben we gezien, de heilige ijsvogel vliegt ook hier in Bali in onze achtertuin en de verschillende watervogels trekken dagelijks voorbij in de rijstvelden naast ons evenals de varaan en wat slangen.
Een prijs van 94 dollard per persoon voor een boottochtje gaf de doorslag. We doen het niet. We gaan gewoon genieten van de kakatoe’s die voorbij vliegen, de kraai die net als het paard wat moeite heeft met ons oud brood. Nemen een duik in het zwembad en willen ’s avonds genieten van de volgende overheerlijke steak. Dus nemen we onze spullen mee naar de barbeque locatie, waar tafels je doen laten vermoeden dat het hier goed toeven is. We redden het net tot de tafel en we prijzen ons gelukkig dat steak niet zo heel veel tijd behoeft op de barbeque. Een zwerf muggen, of beter gezegd een complete overkoepeling van muggen aangaande het gehele Yellow River gebied, zorgt er voor dat we rennend de camper induiken. De plexiglazen handgreep van de deur laat de volgende dag zien door welke wolk muggen we zijn gedoken. Het biologisch verantwoorden muggenspray heeft ze weliswaar niet allemaal gedood, maar wel behoorlijk verdoofd en vastgeplakt. We prijzen ons gelukkig met de inmiddels weer werkende ac en laten de afwas mooi staan voor morgen.

Indrukwekkend zijn de tekeningen van Nourlangie Rock evenals de omgeving. Je kunt verrassend dichtbij komen en ineens zijn hier geen bewakers of toezicht. Honderden jaren oude tekeningen, die voor duizenden jaren getekend werden staan hier onbeschermd tegen weersinvloeden en eventuele menselijke kwaadwillendheid. Nu ging het bij de Aboriginals niet zozeer om het eindresultaat, maar om de handeling zelf en zou graffiti binnen die context een eerbetoon zijn aan hun ideeën. Echter dit druist toch een beetje in tegen onze gedachten cultuur te behouden en ze mogen van ons alle onzinnige hekwerken die ze normaal plaatsen ter bescherming van onoplettende ouders en domme kinderen, hier neerzetten ter bescherming van een restant van een stukje cultuur wat verdreven is van deze plek. Een geweldige plek met indrukwekkende rotsformaties, mooie vergezichten, kleurrijke bloemen, heldere luchten en......................................... heel veel vliegen. Dus loop je wapperend, slaand en met vreemde armbewegingen in de lucht door een stukje prachtige natuur heel snel je stukje cultuur binnen in de vorm van een camper. Het waren weliswaar geen strontvliegen, maar je werd er wel behoorlijk strontziek van.

Voor een vakantiehuis in Indonesië zie onze villa ‘s in Noord Bali http://www.bali-beach-villa.com/ & http://www.balivilla.nl/ en verhalen over Bali http://balivillalovina.blogspot.com/

• 09 April 2012 - 08:52

Eric:

Bedankt voor de mooie roadtrains

VIP-member
zoe

Ik ben Zoë en toen ik 8 jaar was zijn we naar Bali vertrokken. Ik woon hier aan het strand en achter mijn huis liggen de bergen. Ik ga hier naar school en ik spreek Bahasa Indonesia en Nederlands en Engels. Het eerste jaar woonde ik aan de Jalan Tulip, nu woon ik aan de Jalan Lotus. Ik mis mijn vriendinnen in Nederland, maar ik heb ook gelukkig vriendinnen hier. Het is hier altijd warm en altijd groen en ik zwem bijna elke dag.

Actief sinds 17 Nov. 2006