China Pingyao
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg zoe
24 April 2009 | China, Pingyao
Ook hier stond achter wat hekwerk de gids gelukkig weer klaar. Pingyao met een geschiedenis van meer dan 2700 jaar is bekend om zijn oude binnenstad en zijn stadsmuur. We verblijven daar in Yide hotel, gelegen in het oude gedeelte. Die ochtend hebben we eerst het personeel wakker moeten kloppen en kregen we een ontbijtje terwijl de kamer in orde werd gemaakt. Een geweldige hotelkamer in ouderwetse stijl met een verborgen badkamer in een kast. Pingyao is een groot filmdecor. Hier staat een van de oudste en best bewaard gebleven stadsmuren van China. Hier wordt nog steeds op briketten gestookt en ruikt het er naar kolen. De gehele stad is grijs, alleen de daken van de tempels en belangrijke gebouwen hebben een kleur. Dit grijs wordt natuurlijk wel onderbroken door de rode lantarens, de rode wenskaartjes, de wierookstokken en niet te vergeten de rode brandpreventie attributen. Iets wat overal hang, staat of ligt. In Pingyao is er erg veel gebouwd met hout en het is er ook erg droog. Deze droogte zorgt er ook voor dat je lippen barsten en dat je een enorme dorst krijgt. In Pingyao staat de eerste bank van China en kun je de Shunanglin tempel bezoeken, waar we nog een hellebeeld zien wat me bekend voorkomt. Niet dat we er ooit geweest zijn, maar de afbeeldingen van de Christenen konden er ook wat van. Maar bovenal zijn het de kleine straatjes van dit stadje wat het indrukwekkend maakt. De fietstaxi’s en de krekels die te koop zijn in kleine kooitjes.
We verblijven een nacht in Pingyao en maken het stadje ook mee als de toeristen het verlaten hebben en de winkeltjes hun deuren sluiten. Wat overblijft is de sfeer van toen, waar een fietser en een stel honden het straatbeeld domineert.
Voor een vakantiehuis in Indonesië zie onze villa ‘s in Noord Bali http://www.bali-beach-villa.com/ & http://www.balivilla.nl/ en verhalen over Bali http://balivillalovina.blogspot.com/
24 Mei 2009 - 07:38
Olaf:
ik wil hier misschien ook wel eens gaan kijken, lijkt me erg leuk.
olaf