langnek-vrouwen Olifanten en avondmarkt
Blijf op de hoogte en volg zoe
07 Juli 2012 | Thailand, Chiang Mai
Naast de langnek-vrouwen waren er ook enkelen met modieuze oorringen en een vrolijk exemplaar met gitzwarte tanden. We voelen ons bezwaard om daar rond te lopen en de duidelijk tentoongestelde vrouwen te bekijken. Toch is het misschien beter dan dat we met onze verkenningsdrift allemaal de bergen ingaan en hun leefgemeenschappen bezoeken. Uiteindelijk kopen we wat prullaria en verlaten dit kamp met gemengde gevoelens omdat het ondanks alles toch wel heel indrukwekkend is om deze vrouwen te zien.
Een geheel onverwachte vrolijke noot bezorgde ons het Maesa Elephant Camp. Een olifantenpark met een vrolijke show in een geweldige omgeving. Zittend op een van de houten planken keek je uit op het oplopende terrein, waar in de verte op verschillende hoogtes tussen het groen de olifanten voorbij kwamen, zaten te grazen of elders werden gebracht. De show, compleet met voetballen, kunstjes en de schilderkunst was verrassend leuk om te zien en mee te maken. De after show waar de olifanten nog even bij het afscheid geld ophaalden met hun slurf was ongedwongen. Hier werden ook de kusjes uitgedeeld en kon je voorzien worden van een pet welke vakkundig door de slurf werd pasgeslagen. Na de show was het geen probleem om tussen deze grootste dieren van het land te lopen. Terwijl de meeste mensen het terrein verlieten liepen wij als een van de weinige daar rond en konden met deze geweldige dieren op de foto.
Net buiten het park nemen we wat te drinken bij een locaal tentje en komen een slangenmeisje tegen. Een speelkameraadje waar je niet allergisch voor kan zijn en aan de roze mand op de achtergrond te zien ook daadwerkelijk haar huisdiertje.
Die avond brengen we nog even een snel bezoek aan de avondmarkt van Chang Mai vol kleurig eten om vervolgens vermoeid nog even een drankje te nemen in een kroegje dicht bij het hotel.