Tangkahan en Asam Kumbang
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg zoe
17 Augustus 2010 | Indonesië, Batavia
De weg naar Tangkahan gaat lang verschillende plantages. Het tropisch regenwoud heeft hier plaatst gemaakt voor rechte kavels, rechte wegen en palmoliepalmen. Trucks rijden op en neer om de vruchten te vervoeren die verzameld worden langs de kant van de weg. Soms komt je een vreselijke stank tegemoet. Het herkenningsteken voor een rubberplantage of een rubbermarkt. De rubberbomen staan netjes in het gelid, worden voorzien van een mooi bakje en krijgen een inkerving in hun schors, waarlangs de rubber langzaam in het bakje druipt. Na een week is deze vol en kan het geleegd worden. De weg naar Tangkahan is in principe niet moeilijk, maar alles lijkt hier op elkaar; palmboom- en rubberplantages, volgen elkaar op. Soms wat koeien tussen de bomen en verder helemaal niks. Het is de eerste keer dat onze chauffeur deze route rijdt en het gevolg is dat we bij verschillende posten even stoppen om te informeren naar de juiste richting. De weg gaat over stoffige paden en door al de vrachtwagens nog stofferige dorpjes. De laatste post ‘ pos kamling’ wijst ons in de richting van een houten brug en de laatste zanderige paden waar de koeien net op tijd voor de auto wegrennen.
In het eind van de middag komen we aan bij Mega Inn. We checken in en moeten dan met de bagage een steile trap af naar de rivier. Daar staat een ‘ veerbootje’ ons op te wachten en voor het bedrag van Rph. 10.000,- ( 80 Eurocent) kunnen we drie dagen onbeperkt het heen en weer krijgen. Het bootje brengt ons met gebruik maken van de stroming naar de andere zijde van de rivier en hier kunnen we eenzelfde trap weer beklimmen. Mega Inn, een aanrader. We hebben een huisje met uitzicht op de rivier en recht tegenover het restaurant. Het is gelegen aan de rand van de jungle. Geen airco, geen warm water, maar wel twee wc in onze cottage. We kleden ons om en maken ons klaar voor een duik in de rivier welke de scheidingslijn vormt tussen de jungle en de plantages. Hier klampen we ons vast aan luchtwortels van de bomen en drijven op het water in de stroming met uitzicht op enkele woudreuzen.
Voor een vakantiehuis in Indonesië zie onze villa ‘s in Noord Bali http://www.bali-beach-villa.com/ & http://www.balivilla.nl/ en verhalen over Bali http://balivillalovina.blogspot.com/