Maninjau
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg zoe
20 Augustus 2010 | Indonesië, Batavia
Maninjau moet jaren geleden behoorlijk toeristisch zijn geweest getuigen de vele eetgelegenheidjes aan het meer. Echter in ons hotel zijn we bijna de enige gasten. Lege kamers en overal achterstallig onderhoud. Geen toeristen, geen omzet en....................................... geen ervaren personeel. Hier in Maninjau, gezeten aan een tafeltje aan het meer in een chique restaurant krijgen we het meest vreemde drankje geserveerd: Een lauw biertje geserveerd zonder kraag van schuim in een wijnglas met een zwart rietje en daarbij natuurlijk een bakje voor ijsklontjes. We miste alleen de cocktailprikker om het geheel af te maken.................................. :) Maar de dorst is groot en we hebben het al lang opgegeven ergens ook maar iets aan leermomenten aan de bediening toe te voegen, dus gooien we zoveel mogelijk ijs in het wijnglas, leggen we de rietjes netjes in de asbak en vragen beleefd of we het restant wat in de fles zit ook gewoon op tafel gezet kan worden.
De volgende dag zijn we te laat voor het ontbijt. Geen paniek want we wilde immers, - helaas niet met goedkeuring van Zoë-, ons weer tegoed doen aan een lieftallig en smakelijk reetje. Echter een onverwachte mogelijkheid om de grootste bloem ter wereld te zien redde dit reetje en bezorgde ons een standaard ontbijt.
Voor een vakantiehuis in Indonesië zie onze villa ‘s in Noord Bali http://www.bali-beach-villa.com/ & http://www.balivilla.nl/ en verhalen over Bali http://balivillalovina.blogspot.com/
21 Augustus 2010 - 18:48
Terry:
Wat een schitterende foto's!