Het verhaal van een lagere orde
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg zoe
04 December 2010 | Australië, Sydney
Er wordt een bootje gehuurd en de stad wordt vanaf het water bekeken. We varen onder de brug terwijl deze beklommen wordt, we varen langs de dokken en langs het Opera House.
Het in 1955 winnende ontwerp van de Zweed J. Utzon, doet denken aan schelpen of zeilen. Men is het daar nog niet over eens, maar zo ook de architect niet. Hij is tijdens het bouwproces afgehaakt en is er daarna nooit meer geweest. Na 14 jaar bouw, 1.056.000 kleine tegeltjes uit Zweden, na heel veel beton en glas gebruik, werd het in 1973 geopend door koningin Elizabeth II. Het werd direct het symbool van Sydney, genomineerd voor de zeven moderne wereldwonderen en toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.
We treffen elkaar ergens halverwege en nemen een taxi naar het spoor. Thuis gaat de barbeque aan en op de Sintbordjes ligt sate.
Voor een vakantiehuis in Indonesië zie onze villa ‘s in Noord Bali http://www.bali-beach-villa.com/ & http://www.balivilla.nl/ en verhalen over Bali http://balivillalovina.blogspot.com/